47 Idee van: Niels Steenstra Publicatiedatum: 20 maart 2020

De Rijdende Popschool: meer Groningse popcultuur!

De Rijdende Popschool wil samen met, en voor, alle inwoners van de provincie Groningen plannen ontwikkelen en uitvoeren om meer popcultuur te creëren. Zo kunnen we elkaar beter leren begrijpen, respect krijgen voor elkaar en werken aan gezamenlijke producties. Ons doel: een mooie “Toukomst” voor Groningen: een toekomst met respect voor elkaar.

De Rijdende Popschool rijdt als sinds 2013 door heel Groningen om in Popscholen kinderen, jongeren en volwassenen samen muziek te laten maken in bandjes. Om dat te kunnen doen werken wij samen met heel veel bewoners, dorpshuizen en -verenigingen in heel Groningen. Maar wij hebben nog veel meer ideeën om door middel van popcultuur nog meer Groningers samen te brengen en mooie dingen te creëren.

Zo zijn wij sinds september 2019 op pad in Groningen om, in het kader van het project Gronings Vuur, jongeren samen te brengen om muziek, video en theater te maken. Wij willen ook dat dit project een blijvertje wordt zodat we meer ruimte kunnen creëren voor jongeren in de provincie Groningen om (samen) hun eigen popcultuur te kunnen ontwikkelen en samen te beleven. Wij werken binnen dit project o.a. samen met jongerenwerkorganisaties in Delfzijl, Loppersum, Midden Groningen, Oldambt en Het Hoogeland. Ook is in dit project Mytylschool Prins Johan Friso uit Haren betrokken, om voor jongeren met een fysieke beperking en/of langdurige ziekte mogelijkheden voor toegang tot cultuureducatie te bieden.

En zo willen wij samen met, en voor, alle inwoners van de provincie Groningen nog meer plannen ontwikkelen en uitvoeren om meer popcultuur te creëren. Popcultuur is een totaalbeeld, een leven, een leefwijze. Popcultuur gaat niet alleen over muziek maar ook de films die je kijkt, de games die je speelt, over de kleren die je aan hebt, hoe je je haar draagt, de taal die je spreekt, de bewegingen die je maakt, de muziek die je luistert, dat wat je tekent en fotografeert.

Wat wij willen bereiken is dat meerdere culturen met elkaar gaan samenwerken, elkaar begrijpen, respect krijgen voor elkaar en samensmelten in gezamenlijke producties.

Zo zien wij de “Toukomst” van Groningen: een toekomst met respect voor elkaar.