3 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 31 maart 2020

De eerste tweetalige HEI-school van Nederland.

In Finland is het al lang een succes, maar wereldwijd openen ook steeds meer HEI-scholen hun deuren.

Een onderwijsprincipe gebaseerd op wetenschappelijk inzicht en ervaring; waar ontwikkeling van emotionele en academische vaardigheden hand in hand gaan.

Een concept dat start bij de basis; het peuter en kleuteronderwijs.

Zelf ben ik al jaren werkzaam in het Montessori onderwijs als leerkracht en inmiddels ben ik ook moeder met een dochter van drie jaar oud. Wij voeden haar tweetalig op want mijn man is Argentijns.

Ik merk dat ik het moeilijk vind om, met de huidige stand van zaken in het onderwijs, een school te vinden voor haar waar ik werkelijk enthousiast van wordt.

En dat terwijl ik zelf ook op een school werk….

Ik zou dolgraag aan de basis willen staan van de eerste HEI school van Nederland.

Ik heb door jarenlange ervaring veel kennis in huis, en ook mensen om mij heen die in zouden willen stappen om dit plan tot uitvoering te brengen.

Locatie en financiële middelen ontbreken mij echter.

Ik geloof in het idee erachter, en denk dat het ook heel goed past bij deze tijd.

Als Groningen de eerste stad zou zijn met zo’n school, en het wordt een succes, dan zou dat een prachtige aantrekkingskracht kunnen hebben op jonge gezinnen en onderwijzend personeel.

Daarnaast zie ik tal van mogelijkheden in de toekomst; denk aan uitbreiding naar hogere klassen van het basisonderwijs en/of combineren onderwijs met geschakelde zorginstellingen voor ouderen.