15 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 06 maart 2020

Coöperatie deelt kennis over digitalisering

Digitalisering, ook wel digitale transformatie, is op dit moment wereldwijd de grote uitdaging voor het bedrijfsleven, dus ook in de provincie Groningen. Groningen heeft ook heel veel van de benodigde kennis op dit gebied in huis, die zit namelijk bij de online ondernemers in Stad. In de diensten die ze leveren, maar vooral ook in de manier waarop ze werken. In de coöperatie Firestarters willen zij gaan samenwerken om deze kennis beschikbaar te maken en te verspreiden.

Drie noordelijke ondernemers (Sieger Dijkstra, Marco de Jong en Stef van der Ziel) richtten in 2018 Firestarters BV op om vraag naar en aanbod van kennis over digitalisering aan elkaar te koppelen. Ondanks enkele successen trokken de initiatiefnemers eind 2019 de conclusie dat het anders moet. Om echt succesvol te zijn moet Firestarters een coöperatie worden, met een stevig draagvlak onder de Groninger online ondernemers en met een management dat de missie van Firestarters voldoende tijd en aandacht kan geven.

Firestarters heeft hier, samen met de innovatie-adviseurs van Thesis One, een plan voor opgesteld. Firestarters kan een flinke boost geven aan het innovatietempo in de regio. Ze richt zich op de brede middengroep van bedrijven die best het belang van digitalisering inzien, maar waarvoor het gewoonweg te ver van de kernactiviteiten af staat om er genoeg prioriteit aan te geven.