3 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 31 maart 2020

Beleefroutes Groningen

In Groningen is er veel te zien. Maar nog meer is er te ontdekken als je weet waar je moet kijken. Wij willen de verborgen geschiedenis toegankelijk maken voor iedereen. Met elkaar op de fiets of met de benenwagen de provincie in. Naast leerzaam en ontspannend ook nog eens heel gezond!
De routes zijn via je telefoon te vinden en te volgen. Soms zal je met augmented reality dingen zien maar soms kun je ook de telefoon wegleggen en alles offline beleven in een beleefpad.

Zo kun je een route lopen rondom de slag bij Ane. Krijg je via de app informatie over de achtergrond van deze slag en over de nu nog zichtbare herkenningstekens in het landschap. Je kan ter plekke een quiz spel spelen en verstopte historische voorwerpen verzamelen. Of anders de route door de veenkoloniën met uitleg over hoe het leven in die omgeving in die tijd voor de mensen was. En zo zijn er verschillende routes met verschillende thema’s. Kunst, sport, geschiedenis, natuur en natuurlijk voor kinderen, ouders en ouderen. Ieder met zijn eigen insteek en thema.

Zo komen we samen in beweging en behouden we de kennis en geschiedenis van onze mooie provincie Groningen. Want Groningen heeft zo veel verborgen parels… Die willen we weer in het voetlicht brengen voor jong en oud!

Dit idee voeren we uit met de volgende partijen: Huis voor de Sport Groningen, Hanze Hogeschool, 8D Games, Groninger Archieven