177 Idee van: Jenz Verbogt Publicatiedatum: 27 februari 2020

Beleef Historisch Appingedam vanaf het water!

De cultuurhistorie & waterwegen van Appingedam zijn adembenemend mooi! Beleef dit met collega’s, vrienden en/of familie in je eigen fluisterstille sloep, op jouw eigen gewenste moment. Dit in combinatie met een overheerlijk arrangement: brunch, lunch, diner of borrel. Dit doe je uiteraard niet alleen bij het Paviljoen! Hoe leuk is het, om geen ‘walking-dinner’, maar een varend-diner te beleven. Proef bij elke horeca-ondernemer een stukje cultuur van onze stad

Vanuit ons bedrijf krijgen wij vaak de vraag waarom het water zo weinig wordt gebruikt en waarom men geen sloepen kan huren. Wel is er het fantastisch initiatief, de Damsterveer (rondvaartboot). Dit is echter vooral voor grotere groepen en op afspraak. Dit initiatief zou naast de Damsterveer en Kanovaren een fanatisch alternatief zijn voor cultuurhistorisch, toeristisch & recreatief Appingedam! En laat hier nu net een groei waarneembaar zijn voor de komende jaren van 15% (bron: Marketing Groningen).

Wij hebben dit initiatief twee jaar geleden in samenwerking met Economic Board en Gemeente willen lanceren, maar de hoge kosten maken het erg lastig om deze begroting sluitend en rendabel te krijgen. Vooral omdat het een vooruitstrevend (elektrisch/oplaadbaar), innovatief (duurzaam/stil), kwalitatief (aluminium) en kwantitatief (min. 3 sloepen/min 10 pers.) moet zijn, wil je dit goed in de markt kunnen zetten. Hiervoor moeten diverse functionele aanpassingen worden gerealiseerd (stroom/steigers/stalling).

– Totale kosten Raming : 90.000 euro

– Vaarverbinding Appingedam/Delfzijl/Schildmeer/De Maren route