11 Idee van: Lukas Dijck Publicatiedatum: 18 maart 2020

Beleef het landschap vanaf een laarzenpad!

Rondom het industrieterrein Mokkenburg, Noordhorn in de voormalige gemeente Zuidhorn ligt een brede grasstrook die de gemeente gebruikt voor het onderhoud van de sloot die het terrein omgeeft. Met twee simpele houten bruggetjes kan  een laarzenpad van 640 meter toegankelijk gemaakt worden.

Dit laarzenpad kan zo een spannend en leuk onderdeel worden van een groter dorpsommetje. Vanaf dit laarzenpad kunnen we genieten van het uitzicht over de weilanden, het leven in de sloot en de koeien aan de ander kant van de sloot. Naast de zonsondergang is in het aangrenzende weiland ook zichtbaar het  profiel van de rond 1300 ontstane “Oude Heerenweg”, de verbinding tussen Groningen en Leeuwarden.

Wandelen is goed voor de mens: zowel voor de lichamelijke en geestelijke als voor de sociale gezondheid! Het is niet seizoensgebonden en voor een groot deel van de bevolking een haalbare en goedkope optie om aan gezondheid en ontspanning te werken. Geschikte en leuke wandelmogelijkheden zijn schaars in Zuidhorn en omgeving!

Dit idee is ontstaan bij een aantal leden van de Noordhornse afdeling van de Historische Kring die in een andere verbanden al langer ijveren voor meer wandelpaden in ons dorp en omgeving.