5 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 04 maart 2020

Behoud dorpsschool, impuls leefgenot Garnwerd

It take a village to raise a child. Daar zijn we in Garnwerd van overtuigd. Wij willen daarom ónze school voor ónze kinderen behouden. Nu en in de toekomst. Daarom willen we graag investeren in onderwijs van de toekomst en de synergie tussen ons levendige dorp + dorpsschool versterken. In een nieuw gebouw ruimte voor schoolkinderen en dorpelingen. Leren, zorgen en leven dicht bij elkaar.

In 2014 dreigde sluiting voor 12 openbare scholen in Noord-Groningen (50% van de scholen!). De sluitingsplannen ging na hevig protest en veel goede gesprekken van tafel. Wel heeft het ons aan het denken gezet over hoe onderwijs ook voor de verre toekomst te behouden. Tijdens deze gesprekken kwamen veel andere wensen uit het dorp op tafel: een ontmoetingsplek, ruimte voor zorg, ruimte voor werk. Samen met experts en dorpelingen hebben we een mooi en realistisch plan gemaakt voor een nieuw gebouw voor meerdere functies.

We zijn met de gemeente Westerkwartier in gesprek over uitvoering. Een deel van de financiering willen we zelf realiseren onder andere middels crowdfunding. Met een crowdfund-evenement willen we dit traject starten.