3 Idee van: Benny van Hoorn Publicatiedatum: 31 maart 2020

Bedrijvenverzamelgebouw Vlagtwedde

Het pand bij het zwembad staat leeg, het zwembad wat een issue is om dit te behouden voor de regio zal door dit initiatief een positieve boost kunnen krijgen.

Wat is de bedoeling?

Het is de bedoeling om het leegstaande gedeelte van het pand (kantoren en supermarkt) in een nieuw jasje te steken, alle oude technieken eruit en allemaal gaan verduurzamen, de units kunnen worden gehuurd door lokale ondernemers die daar hun bedrijfsvoering kunnen uitoefenen, waarbij er een showroom komt voor de producten van de lokale ondernemer.

Verder trachten we om diverse cursussen en bijeenkomsten te geven zodat mensen uit de regio’s bijvoorbeeld hun EVC (Eerder Verworven Competenties) kunnen halen zodat de kans op een baan in de regio groter is. Ook zal er samenwerking worden gezocht met diverse instanties voor dagbesteding van hun cliënten.

Op het gebied van duurzaamheid worden allerlei werkende technieken tentoon gesteld en waar mensen kennis van kunnen nemen zodat ze een goede beslissing kunnen nemen over welke verduurzaming men zelf wil toepassen.

Het project staat voor regionale betrokkenheid waarbij niet alleen de lokale ondernemers centraal staan, maar ook dat het project maatschappelijk betrokken is in de regio en kan zorgen voor werkgelegenheid.