2 Idee van: Anoniem Publicatiedatum: 31 maart 2020

Augmented reality beeldentuin van Groningen

Groningen heeft een mooi landschap met zijn weidse velden met gele koolzaad bloemen en groene weilanden. Af en toe een dorp met een spitse toren. Veel om van te genieten. Maar wat zou het mooi zijn als er een extra laag aan bezienswaardigheden in augmented reality in Groningen te zien was? Op de fiets door de provincie om de vliegende draak boven Sauwerd te zien, de haaien in de waddenzee, grote Griet die bulderend haar kogels afvuurt of een verzameling kabouters die elke ochtend om zeven uur achter elkaar naar het werk sjokken in Veendam.

In de beeldentuin kan iedereen beelden plaatsen. Studenten van het MBO of HBO maar ook bedrijven, of particulieren die een idee hebben kunnen zelf iets maken of laten maken. Je kiest een locatie en een tijdsperiode en vervolgens is het voor iedereen te zien. Deze open library stelt alle Groningers dus in staat nieuwe elementen toe te voegen aan de provincie. Ze mogen persoonlijk zijn (hier kreeg ik mijn eerste kus), geschiedkundig (hier stond vroeger borg Snelgersma) of gewoon fantasie (kijk, daar loopt een tovenaar met zes armen!)
Eigenlijk een digitale manier van geocachen waarin je je kan laten verleiden door de creativiteit en schoonheid van de bedachte vormen. En het mooie is: de augmented reality heeft geen last van aardbevingen, roest, diefstal of een veranderd bestemmingsplan. Het is er maar het is er ook niet!

Natuurlijk zal er een raad zijn die zich buigt over nieuwe inzendingen zodat het niet een reclame festijn gaat worden of er allerlei negatieve beelden geplaatst worden. Met elkaar maken we Groningen een provincie waar je elke dag nieuwe dingen ontdekt. Online en offline!

Team: 8D games, UCD Hanze Hogeschool, Huis voor de sport Groningen, Alfa College.