43 Idee van: Jan Kuiper Publicatiedatum: 11 maart 2020

100 X Groningen groen 100 X gelukkig

De afgelopen 300 jaar is de provincie Groningen één groot agrarisch en industrieel, industrieterrein geworden. Met desastreuze gevolgen voor de natuur, de flora en fauna. Koop van 100 (groot)grond bezitters 1 hectare of meer. Laat deze 100 percelen de komende 10 jaar ongemoeid, of plant er bomen en struiken. Geef de natuur weer een kans! Deze 100 plekken zullen groene oases worden waar we weer onszelf kunnen worden en tot rust komen.

Het Yogahuis is een stille oase in Saaxumhuizen. Vijf kilometer van de Waddenzee dijk. Je vindt er de schoonste lucht van Nederland. En de sterrenhemel is er mindblowing! Wij geloven erin dat we een nieuwe tijd ingaan, waar een hele grote groep mensen zich af zal keren van de onzinnige leefwijze die ons nu wordt voorgehouden als de ultieme staat van geluk. Onbetaalbare woningen voor ons en onze kinderen, 24/7 bereikbaar, de onzin van de sociale media etc. etc.

Nederland en dus ook de provincie Groningen kunnen niet doorgaan op de manier zoals het nu gaat. Denk aan de flora, fauna, milieu, leefkwaliteit, geluksindex, onze kinderen en kleinkinderen. Waar blijft de rust en ruimte? Er zal een omslag moeten worden gemaakt naar duurzaamheid, naar een betere kwaliteit van leven en werken.

100 X Groningen groen 100 X gelukkig  is zo’n eerste stap. Bedenk wel dat het al bijna te laat is!! Er is een oud ZEN gezegde: Ieder mens leeft maar drie dagen… De eerste twee dagen krijgt hij cadeau. Zijn geboorte en sterfdag. En de derde dag? Dat is de dag van vandaag. Gisteren is al voorbij en morgen moet nog komen. Het enige wat we werkelijk bezitten is het eeuwige nu. Deze 100 locaties zijn uitstekend geschikt om een onderdeel van het festival: De adem van het Wad te worden!!